Ο Παλιός ή Παλαιός Άγιος Αθανάσιος στο Καϊμακτσαλάν διαθέτει ξενοδοχεία και ξενώνες με δωμάτια με τζάκι και τζακούζι ή υδρομασάζ για διακοπές και εξοπλισμό σκι για το χιονοδρομικό κέντρο καιμακτσαλάν

Online Κράτηση
Αναζήτηση Ξενοδοχείων

ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Στον παρών τουριστικό οδηγό για τον Άγιο Αθανάσιο θα βρείτε προσφορές από ξενοδοχεία και ξενώνες. Διαβάστε πληροφορίες για το Καιμακτσαλάν χιονοδρομικό κέντρο και άρθρα για την περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν - Πληροφορίες

Το παραπάνω αξιοθέατο βρίσκεται στην περιοχή Παλιός Άγιος Αθανάσιος
Χάρτης/Πρόσβαση: Προβολή
Παλαιος Αγιος Αθανασιος ξενοδοχεία ξενώνες διαμονή Παλιός Άγιος Αθανάσιος ΚαιμακτσαλάνΠαλαιος Αγιος Αθανασιος ξενοδοχεία ξενώνες διαμονή Παλιός Άγιος Αθανάσιος Καιμακτσαλάν

Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο λειτουργικά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Χιονοδρομίας, η κατάταξη των πιστών ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους γίνεται στη βάση κανονικών συνθηκών, με γενικό κριτήριο αυτής, την τοπογραφία τους και σύμφωνα με τα παρακάτω δεδομένα:

Οι εύκολες πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Καιμακτσαλαν είναι με μπλε χρώμα, δεν πρέπει να έχουν κλίσεις όπου το επίμηκες ή /και το εγκάρσιο μέρος τους να ξεπερνά το 25%, με εξαίρεση μικρά τμήματα ανοιχτής επιφάνειας.

Οι πίστες με μέτρια δυσκολία είναι με κόκκινο χρώμα, δεν πρέπει να έχουν κλίσεις όπου το επίμηκες ή /και το εγκάρσιο μέρος τους να ξεπερνά το 40%, με εξαίρεση μικρά τμήματα ανοιχτής επιφάνειας.

Οι δύσκολες πίστες είναι με μαύρο χρώμα, όπου έχουν ξεπεραστεί οι τιμές για τις κόκκινες πίστες (κλίση>40%)

Μονοπάτια που κάνεις σκι: είναι γνωστά και σαν χιονοδιάδρομοι (SR), δεν πρέπει να παρουσιάζουν κλίση που θα ξεπερνάει το 8% και έχουν ελάχιστο φάρδος 6μ. Δεν κατατάσσονται σε βαθμούς δυσκολίας, είναι σηματοδοτημένα και συνήθως ενώνουν τους αναβατήρες μεταξύ τους. Σηματοδοτούνται με κίτρινο χρώμα.

Τρόπος σηματοδότησης: οι πίστες του κέντρου μας είναι σηματοδοτημένες και στις δύο πλευρές τους με πασσάλους κόκκινου χρώματος στη δεξιά πλευρά όπως κάνουμε σκι και πράσινους στην αριστερή πλευρά.

Αρίθμηση σηματοδότησης: αν και δεν υπάρχει υποχρέωση αρίθμησης της σηματοδότησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εντούτοις στο κέντρο μας καθαρά για λόγους διευκόλυνσης των χιονοδρόμων, υπάρχουν πινακίδες με ενδείξεις αριθμών ανά 200μ. που ενημερώνουν για την υπολειπόμενη απόσταση μέχρι το τέλος της πίστας. Η αρίθμηση αρχίζει από τη βάση της πίστας.

Σειρά προτεραιότητας στους σταθμούς αναχώρησης των αναβατήρων: Η σειρά προτεραιότητας για τη χρήση των οχημάτων στους σταθμούς αναχώρησης είναι αυτή με την οποία κάθε χιονοδρόμος καταφθάνει στο σταθμό και τοποθετείται πίσω από αυτόν που έφθασε νωρίτερα.

Απαγορεύεται η προσπέραση και καταστρατήγηση της σειράς αναμονής στους σταθμούς αναχώρησης για τον οποιοδήποτε λόγο.

Κατ' εξαίρεση και μόνο ύστερα από άδεια του προσωπικού του αναβατήρα, επιτρέπεται η χρήση της δεύτερης ειδικής εισόδου που υπάρχει διαμορφωμένη σε κάθε σταθμό αναχώρησης και παρακάμπτει την κανονική σειρά προτεραιότητας εναλλάξ με αυτή, από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων:

  1. Αθλητές με ταυτότητα από αθλητικό σωματείο, επιπέδου πανελληνίων αγώνων, αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα που προπονούνται και όχι σε ώρες αιχμής του κοινού.
  2. Δάσκαλοι των επίσημων σχολών σκι του χιονοδρομικού κέντρου, για το διάστημα που συνοδεύουν σκιέρ την ώρα του ιδιαίτερου μαθήματος.
  3. Το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου μόνον όταν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (υπεύθυνοι ασφάλειας πιστών, μετακίνηση χειριστών αναβατήρων κ.λ.π.)
  4. Οποιαδήποτε άλλη ειδική περίπτωση κριθεί από τη διοίκηση του κέντρου.

Άγιος-Αθανάσιος Άγιος-Αθανάσιος-ξενοδοχεία Άγιος-Αθανάσιος-Καιμακτσαλάν Άγιος-Αθανάσιος-διαμονή Άγιος-Αθανάσιος-ξενώνες

 

 


Άγιος Αθανάσιος

Το παραπάνω αξιοθέατο βρίσκεται στην περιοχή Παλιός Άγιος Αθανάσιος
Χάρτης/Πρόσβαση: Προβολή
Παλαιος Αγιος Αθανασιος ξενοδοχεία ξενώνες διαμονή Παλιός Άγιος Αθανάσιος Καιμακτσαλάν

Ο Άγιος Αθανάσιος στο Καϊμακτσαλάν είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά στην Ελλάδα. Η αρχιτεκτονική του χωριού είναι εξολοκλήρου παραδοσιακή και αυτό που θα συναντήσετε είναι το αρμονικό δέσιμο της πέτρας με το ξύλο, θυμίζοντας άλλες παρελθούσες εποχές.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα πέτρινα δρομάκια στον Άγιο Αθανάσιο που οδηγού σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφε μπαρ με ιδιαίτερα εορταστική διάθεση και περιβάλλον.

Τα κλαμπ στον Άγιο Αθανάσιο προσφέρουν μουσική νεανική και καλές τιμές για ποτά και αναψυκτικά. Οι ξέφρενοι ρυθμοί των DJ θα ικανοποιήσουν όλες τις μουσικές επιλογές για τους επισκέπτες και θαμώνες τους.

Επισκεφθείτε τον Άγιο Αθανάσιο και μείνετε στα ξενοδοχεία και ξενώνες για τα οποία θα βρείτε προσφορές στον παρών Τουριστικό Οδηγό για τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο και το Καιμακτσαλάν.

Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος-ξενώνες Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος-ξενοδοχεία Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος-διαμονή Παλιος-Αγιος-Αθανασιος Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος-Καιμάκτσαλαν Παλιός-Άγιος-Αθανάσιος-δωμάτια Παλαιός-Άγιος-Αθανάσιος ξενοδοχεία-στον-Παλιό-Άγιο-Αθανάσιο Παλιος-Αγιος-Αθανασιος-διαμονη Πέλλα Χιονοδρομικό-Κέντρο-Καιμάκτσαλαν Παλαιός-Άγιος-Αθανάσιος διαμονή ξενοδοχεία ξενώνες σουίτες διαμερίσματα χιονοδρομικό-κέντρο Καιμακτσαλάν Καϊμακτσαλάν Τσέγανη Άγιος-Αθανάσιος Άγιος-Αθανάσιος-ξενοδοχεία Άγιος-Αθανάσιος-Καιμακτσαλάν Άγιος-Αθανάσιος-διαμονή Άγιος-Αθανάσιος-ξενώνες